Da Corrado

Italiaans op z'n best

Sinds 2019 bevindt restaurant Da Corrado zich op een nieuwe locatie in de Peperstraat, op een boogscheut van de Markt. Het aan de gevelzijde knus ogende gebouw is verrassend ruim aan de binnenkant en ademt een rustige en aangename culinaire sfeer. Meer dan aan te raden voor een avondje gezellig tafelen of een lekkere lunch overdag.

Eerlijke keuken met pizza op steen

Da Corrado heeft een eerlijke, verse keuken met seizoensgebonden gerechten en aandacht voor lokale producten.  Aanraders zijn onder meer de vers bereide steak tartaar, de carpaccio en de ossobuco. "En ook de pizza's, die zijn écht super lekker." Een opvallend item in de open keuken is de bombastische pizzaoven. "Het was een huzarenstukje om die in zijn geheel in de keuken geplaatst te krijgen", zegt Giancarlo. "Onze pizza's worden voortaan op steen gebakken en dat is niet te vergelijken met een gewone oven. Ze zijn modern belegd met verrassende combinaties, zeker de moeite om eens te komen proeven!"

Familiale sfeer

Wat meteen opvalt is de huiselijke en gemoedelijke sfeer in het restaurant. "Da Corrado is als familierestaurant altijd heel toegankelijk geweest, en dat blijft zo", meent Giancarlo. "Iedereen is hier welkom, van notaris tot fabrieksarbeider. Iedereen komt hier genieten van een lekker gerecht en proeven van de aangename sfeer. Ook kinderen zijn welkom. Elk gerecht kan op kindermaat gemaakt worden, we hebben ook een kinderhoekje geïnstalleerd."

Bar Corrado

Een extra troef is de mooie tuin achteraan het restaurant. "In de zomer, bij warm weer, willen we die omvormen tot Bar Corrado. Een wijnbar in een zuiderse sfeer waar je lekkere hapjes en kleinere Italiaans getinte gerechten kan eten."